utorok 12. novembra 2013

Logické body pre Kotlebu.

Predstavme si politika...

Vlastne nie politika, ale úplne bežného a priemerného človeka. Tridsiatnik, takže nie mladé nevycválané ucho, ale ani plesnivý kmeť. Učiteľ, takže človek s poctivým zamestnaním, ktoré určite nie je nijak zázračne platené. Nijaký privatizér, zbohatlík, vyfintený manažér s A8 v garáži svojej haciendy. Nijaký bankár klamajúci ľudí. Nie politik, ktorý 20 rokov derie poslanecké lavice v NRSR a ako darmožráč berie peniaze za nič. Učiteľ, áno?



Nie je spojený s nijakým privatizačným, či korupčným škandálom. Nekradol. Nepodlácal a ani sám nebol podplatený. Nebol v nijakých "spisoch". Nie je to ani nijaký pseudopodnikateľ, ktorý by žil z vykorisťovania zamestnancov. Je úplne priemerný, tak ako množstvo z nás.
Nenavštevoval výberové školy v Moskve či USA, ani nemá to módne MBA alebo LLM - vychodil normálne školy na Slovensku, kde aj získal titul. Čiže je vzdelaný, študovaný, ale bez tej namyslenej bohorovnosti absolventov škôl na západe.

Strana ktorú vedie, ako aj on sám, fungujú v prostredí, kde sa proti nim spikli prakticky všetky médiá - ak ich nehania, tak aspoň ignorujú. Takže robil to, čo je moderné - komunikoval s ľudmi na internete, alebo pomocou osobných stretnutí. Nijaké miliónové mediálne kampane platene podnikateľskými skupinami, nijaká masmediálna masáž. Veď i tak tie "nezávislé" médiá len robia to, čo im chlebodarci prikážu.

Kritizoval veľkodponikateľov a finančné skupiny, ktoré si skupujú celé Slovensko. Kritizoval zahraničnú politiku Slovenska, ktoré se nezmyselne zapája do imperialistických vojen kapitalistických mocností.
Volal po sociálnej spravodlivosti a aby sa už konečne urobilo niečo so vzrastajúcou nerovnosťou - keď po roku 1989 malá skupinka zlodejov ukradla to, čo generácie budovali. Odmieta diktát Bruselu, pre ktorý sú Slováci len bábky vhodné na vyciciavanie. Je proti zvyšovaniu daní.
Je pronárodný - nesúhlasí s tým, aby sa Slovensko, s jeho bohatou históriou a jedinečnými tradíciami, rozpustilo v nezmyselnom multikultúrnom guláši, ktorý nám vnucujú cudzie mocnosti.

Chce, aby boli zločiny privatizácie vyšetrené a vinnící riadne potrestaní. Tak ako si zaslúžia, za príkoria, ktoré spôsobili miliónom poctivých ľudí.
Pre nezamestnaných chce nájsť prácu. Nie ich nechať živoriť na podpore, ale naozaj pomôcť.

Vyjadril sa pozitívne o fašistickom Slovenskom Štáte - ale vari toto môže vadiť v krajine, kde veľká časť ľudí dokáže nájsť nemálo kladných bodov na komunistickej diktatúre?

A čo sa týka Rómov - za desaťročia nikto nedokázal tento problém vyriešiť. A až príliš často počuli ľudia sťažujúci sa na svojich susedov odpoveď, že skutočným problém sú oni a nie Rómovia. Ale veď logicky - vari by niekto očakával, že kariérni politici budú myslieť na niečo iné, než len si nakradnúť?

Ponúka ľahké riešenia - ale vari je lepšie počúvať večné výhovorky od elity, ktorá ožobračuje slovač? Veď ľudia aj chcú ľahké a rýchle riešenia. Som chorý, chcem tabletku. Nemám prácu, chcem prácu. Ako komu pomôže ďalšia komisia?

Takže asi takto to je.
Asi každý počul niekde vo svojom okolí aspoň časť z toho, čo je napísané vyššie, alebo si to prečítal niekde na internetových fórach. Nie je tam v podstate nijaká nepravda. Dotyčný by bol takmer ideálnym kandidátom...keby sa nevolal Marián Kotleba a nebol vodcom ĽSNS.

Ten "problém" nie je v pravicových, alebo ľavicových stranách, či konkrétnych politikoch. Problém je v spoločnosti ako takej, ktorá nezvláda demokraciu.
Ľudia môžu voliť, ale kašlú na to. Môžu sa dať zvoliť, ale nechce sa im. Odsudzujú podvodníkov, ale sami (v malom rozsahu, vrámci svojich možností) podvádzajú. Zlodejov si slobodne a dobrovoľne, opäť a opäť zvolia do parlamentu. Zavrhujú jednu diktatúru, ale zároveň vyronia slzu nostalgie za inou. Majú slobodné médiá, ale opovrhujú nimi - a glorifikujú akýkoľvek iný "nezávislý" zdroj informácií. Očakávajú, že "niekto" vyrieši problémy za nich.

Prekvapivé nie je, že Kotleba získal druhé miesto vo voľbách do VÚC. Prekvapenie je, že on a jemu podobní extrémisti už dávno nesedia v NRSR. Ale pri pohľade za Moravu a Dunaj sa zdá, že susedia sú v tomto pred nami - a v dohľadnej dobe to môžeme očakávať aj na Slovensku. Zaslúžene.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára