pondelok 15. júla 2013

Samovražední imperialisti, Indonézia bez sekretáriek, exprezidenti v base a oslavy v Iraku

V britskej armáde prišlo v roku 2012 v bojoch o život 44 vojakov (40 priamo v boji) - pričom za to isté obdobie spáchalo samovraždu 50 vojakov v aktívnej službe (plus 29 vojakov, ktorí už odišli). Ehm...



Chápem, že služba v armáde je extrémne stresujúca, ale mám pocit, že nervy v prdeli boli súčasťou tejto profesie vždy. Teraz však ešte otravujú novinári a kadejaká ľudskoprávna banda, takže je ťažko si znížiť stres vystrieľaním nejakej dediny, ktorá nie je ani na Google Maps. Ani znásilňovanie domorodcov už nie je povolené (bez ohľadu na to, že znásilňovanie domorodcov vo veľa krajinách by bolo skôr za trest). Ale aj tak...

Nie sú dnes tí vojaci nejaké padavky? Samovraždy? Kedysi briti dobili polovičku sveta s armádou, ktorá mala jedno spodné prádlo, nevyváženú stravu, hygiena bola nadávka, kosilo ich 200 chorôb, ktoré dnes poznajú iba zažratí epidemiológovia. Ako chcú implementovať ten imperialzmus s takto labilnou armádou?
PS. Mám tušenie, že v takom Talibane či Al Kaíde, posttraumatickým syndrómom trpí málokto.


V jednej indonézskej provincii zakázal proaktívny guvernér "šéfom" firiem, aby mali sekretárky. Z logického dôvodu, ktorým je priveľa mileneckých afériek so sekretárkami a zanedbávanie zákonitých manželiek. Že vraj majú mať radšej mužských asistentov a sekretárov. Ale...

- Čo teraz s nezamestnanými sekretárkami?
- Čo so sekretárkami, ktoré sú zároveň aj manželky?
- Čo s homosexuálnymi šéfmi? Tým by mali ženské asistentky práveže nariadiť.
- Čo s ostatnými podriadenými a kolegami kompatibilného pohlavia? Riziká afériek sú v týchto prípadoch fatálne prehliadané!!
- A čo je hlavné - to nikoho nenapadlo zakázať, aby sekretárky mali vôbec nejakých šéfov?


Egyptský exprezident Mursí je v base. Rovnako ako ex-exprezident Mubarak. Súčasný a dočasný prezident Biblávi v base nie je. Zatiaľ. Kedže jeho priezvisko sa začína na "B" a nie na "M", je na tom o chlp blondiaka lepšie.
Ale celkovo sa zdá, že Egypťania majú o svojich prezidentov veľkú starosť a sú ochotní sa o nich doživotne starať na štátne trovy - a nie ich nechať na pospas potupnému exilu niekde v Karibiku, či Saudskej Arábii.


V irackom Bagdáde dokazujú miestni obyvatelia, že stále platí, že Islám je náboženstvo mieru, že dokážu medzi sebou nažívať v mieri a pokoji a že bez nadvlády imperialistickej US Army zavládne kľud takmer nebeský.
Pri príležitosti bombastických osláv týchto skutočností, sa k Alláhovi odobralo cca. 21 moslimov (konkrétne sunnitov). Pyrotechniku zabezpečili pravdepodobne šíti, a je rovnako pravdepodobné, že oslavy budú onedlho pokračovať aj na ich strane. 




Image courtesy of Freedigitalphotos






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára